Léto – nahrávání čas [archiv]

Poslední dobou mne „tíží“ nutkání napsat pár slov, vět či dokonce odstavců, které by ve výsledku tvořily jiný literární útvar než další báseň či hudební text (protože zvyknete-li si písemnou formou vyjadřovat své pocity a názory výhradně skrze poezii, může se lehce stát, že v běžném rozvoru pak bude lidem unikat, co jim vlastně toužíte sdělit :-), rozhodl jsem se tedy po delší době napsat článek, týkající se nejen mé připravované desky. Taky bych tohle to písmenkování rád pozvedl na určitou zvyklost, i když to jsem si říkal i u minulého článku a jak se znám…

Onen poslední článek jsem totiž na své stránky a zeď Facebooku hodil jako sněhovou (blátovou) kouli do tváře čtenáře v zimě, více jak před osmi měsíci! Téda, to je síla, jak to letí! Psal jsem tam něco ve smyslu, že začínám na albu reálně pracovat, vlastně se jednalo o první „oficiální“ článek, jenž měl můj prostý úmysl odtajnit. Od té doby jsem dopsal prakticky veškeré texty, dokomponoval hudbu, nahrál pár věcí, zkoušel, domlouval spolupráce... Ovšem stále na mne čeká práce jako na tom kostele.

Také jsem psal, že pokud se objeví nová inspirace, múza či téma, příprava a tedy i vydání alba se opět opozdí – což se také („nečekaně“) stalo. Místo abych dělal na již rozdělaných písních, začal jsem psát texty nové. To víte, inspirace je natolik krásná a charakterní slečna, že odmítnout ji se skoro rovná hříchu. Nyní však mohu říci, že jsem udělal pomyslnou čáru a cokoliv nového teď napíšu nebo složím, už na album nepůjde, protože s takovou bych ho dokončil asi tak… ehm, nikdy? Nyní se tedy věnuji pouze přípravě mé desky a budoucí projekty zatím zůstávají projekty budoucími. Také jsem „stihl“ lehce upravit své domácí mini, micro „nahrávací studio“ a tak to pravé nahrávání začlo až prakticky současně s dokončením této mini, micro „rekonstrukce“ (:-) a poslední zkouškou letního semestru.

Možná bych se současný stav nebál nazvat i takovým malým nahrávacím maratónem, neboť v podstatě veškerý svůj volný čas nyní věnuji právě práci na desce (ne jako na fošně, nebo prkně, ale jako na CD, aby jasno bylo). Samozřejmě nemohu opomenout na přátelé, sport, fotografování… Na ty si udělám čas (skoro) vždy! Taky jsem si pořídil nový hudební nástroj, na který se učím hrát a chtěl bych ho zakomponovat do své hudby, o tom však zase někdy příště. Jistě jste v poslední době zaznamenali pár mých nových fotografií, zejména portréty krásné Evy (díky Evčo 😉 a nějaké ty krajinky (díky přírodo ;-). Pokračuji, nepřestávám - budou nové portréty, nové obrazy, nové postřehy (ale pořád stejná optika, že… :-(. Taky se velmi těším na focení promo fotografií skvělé kapely mých kamarádů a kamarádek – kapely Outsiders!

Užívejte léta, popřípadě prázdnin (ti jenž jsou jimi tak mile postiženi) a hlavně moc nezevlujte 🙂

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Napsal:

Jan Lipovský je autor veškerých zde prezentovaných fotografií, textů, hudby a další tvorby. Žije v Ostravě kde také působí jako PR manager, fotograf, grafik a copywriter Divadla Mír. Více informací naleznete v sekci O autorovi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *