Moji drazí hosté [archiv]

Přípravy desky jsou v plném proudu a já bych se tedy rád v tomto článku věnoval lidem, jenž také svou rukou či hlasem přispěli k jejímu vzniku. Rád bych tedy odtajnil hosty, které můžete na desce očekávat a zároveň napsal pár slov k obalu (ke coveru) mého CD. Hostů mělo být původně více, nicméně většinou kvůli časové tísni (nebo jejich nespolehlivosti) ze spolupráce sešlo. Nakonec se počet hostů tedy ustálil na čísle tři. Není to moc, nicméně jedná se o mé blízké, o umělce, kterým věřím a jsem s jejich práci velmi spokojen. Navíc se jedná o mou autorskou desku, takže tři je celkem optimální číslo, řekl bych.

Nyní tedy napíši ke každému pár slov:

Alena „Aly“ Petrová – u této zpěvačky, které si velmi vážím a jsem moc rád za její skvělé refrény, sloky a vokály, si ani nejsem jist tím, zda-li mám použít označení „host“. Aly už totiž neodmyslitelně patří k mé tvorbě, zejména díky tehdejším spolupracím, například při písni z roku 2007 - „Slzy Vosku“, kterou díky svému skvělému refrénu posunula naprosto někam jinam. Krom toho, že má Alča krásný hlas, se mi s ní skvěle pracuje, dokáže se do skladby vcítit, dokáže jí prožít a nadchnout se pro ní. Dokáže svůj hlas a melodii přizpůsobit mým textům přesně dle mých představ, navíc přichází se spoustou podnětných nápadů, takže se na ní můžete těšit hned v několika skladbách! Krom toho si vždy u nahrávání užijeme spoustu srandy a tvůrčí atmosféry. 🙂

Jakub „Micro“ Blažek – Můj kamarád ze střední školy, muzikant, člověk se kterým jsem spolupracoval už v mé tehdejší tvorbě právě z let středoškolských. Společně jsme tehdy (a spolu s Aly), založili projekt „Naše alternativa“, který sice vůbec neměl dlouhého trvání, nicméně tvůrčí zápal mu (nám) zůstal do dnes – i když mikrofon vyměnil spíše za piáno a kytaru. Na album vytvořil dvě melodie, které mě hned na první poslech oslovily – jedná se tedy o jediné dvě skladby, ve kterých nebude melodie mnou složená. Já jsem následně jeho hudbu lehce upravil a přizpůsobil mým představám (zvukově, nikoliv melodicky). Jedna z těchto dvou skladeb bude také společná věc nás tří (já, Aly a Micro).

A nyní host poslední ovšem nikoliv v pořadí! Host, který bude možná svým přispěním takovým menším překvapením:

Barbora Svrčinová – skvělá, mnohostranná a nesmírně talentovaná umělkyně. Muzikantka; houslistka, kytaristka, ale také fotografka a výtvarná umělkyně. A teď ono překvapení – Barča na toto mé album (zatím) nepřispěje svým uměním hudebním, nýbrž uměním výtvarným. Totiž krom toho, že se vyžívám v míchání různých hudebních žánrů, chci spojit i různé odvětví umění – a to i do budoucna. Navíc maximálně podporuji a obdivuji mladé umělkyně/umělce a kreativní bytosti vůbec a tak jsem, před několika měsíci, Baruš oslovil s tím, zda-li by neměla zájem nakreslit ústřední motiv obalu na mé CD, čehož se s nadšením ujala. Pouze jsem jí sdělil svou myšlenku, náladu, téma, které jsme prodiskutovali a zbytek nechal na její fantazii a jejím umu. Poté co bude kompletně cover dokončen, mám v plánu ho, společně se seznamem skladeb, zveřejnit ještě před samotným vypuštěním alba, jelikož si myslím, že se bude jednat o dílo hodné samostatné pozornosti. Tohoto Barčiného přispění si nesmírně vážím, jelikož onen nápad, spojení výtvarného umění – kresby s mou hudbou jsem měl v hlavě už hodně dlouho. Určitě se také nejedná o poslední umělecké audiovizuální spojení z mé strany, ale na realizaci dalších mých plánu a nápadů bude ještě času dost 🙂

Takže nyní již víte, na koho se, krom mě, můžete na desce „těšit“ 🙂  Další článek bych chtěl napsat opět v blízké době, protože přípravy desky vrcholí!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Napsal:

Jan Lipovský je autor veškerých zde prezentovaných fotografií, textů, hudby a další tvorby. Žije v Ostravě kde také působí jako PR manager, fotograf, grafik a copywriter Divadla Mír. Více informací naleznete v sekci O autorovi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *